https://youtu.be/Lrj4DHJ2UYI” mode=”normal” align=”center”]

På det fredede engområde Egå engsø nær Århus, går der en flok økologiske jersey ammekøer med tyrekalve og hygger sig hele sommerhalvåret. Dyrene afgræsser arealerne til gavn for plante- og fugleliv samtidig bliver kalvene fedet op og bliver klar til slagtning sidst på året. Det økologiske jersey kalvekød er en delikatesse, som har fået stor ros og anerkendelse.

I filmen ses hvordan kalvene kobles til koen og senere lukkes ud på arealerne. Økologisk landmand Niels Skovbakke fortæller om fordelen ved at have dyrene til at afgræsse vedvarende græsarealer og biolog Lisbeth Nielsen fortæller om fordelene for naturen i området. Filmen er produceret for Økologisk Landsforening af Moxtell Productions  i 2010. Målgruppen for filmen er primært økologiske landmænd, men også andre med interesse for økologi vil kunne få noget ud af filmen.